Sorunlu Çocuklara Yaşam Koçu Geliyor
Uyuşturucu, istismar, şiddet mağduru çocuklara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Üsküdar Üniversitesi aracılığı ile tayin edilen yaşam koçları ile normal hayatlarına dönene kadar destek sağlanacak.
Üniversite ve Bakanlığın ortaklaşa yürüteceği bu proje ile madde bağımlısı ve tedavi gören çocukları yeniden eski hayatlarına döndürmek amaçlanıyor.
Eğitim Verilecek:
Üniversite dışından yaşam koçluğuna katılmak isteyenler ise 30-45 saatlik eğitime tabi tutulacak. Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanları için bu eğitim daha az bir sürede verilecek. Eğitim sonunda alınan belge ile istenilen her hangi bir alanda yaşam koçluğu yapılabilecek.
Çocuklar Yaşam Koçunu Kendi Seçecek
Madde bağımlısı tedavi gören çocuklar kendisine koçluk yapacak kişiyi kendisi seçecek. Örneğin çocuk Galatasaraylı ise çocukta Galatasaraylı bir yaşam koçunu seçecek. Kendisine yakın hissettiği birini seçecek. Yaşam koçu bu süreçte haftalık olarak görüşmelerden sonra raporlar hazırlayacak ve bu raporlar ASBP ve Üsküdar Üniversitesi tarafından değerlendirilecek.
Ayrıca Projenin hedefi sadece madde bağımlısı değil aynı zamanda aileleri ile yoğun olarak sorun yaşayan diğer ergen bireyle ve çocuklar da olacak. erken ergenlik döneminin getirdiği bunalımı ve sorunları aşma bağlamında yaşam koçları bu ailelerdeki çocuklara birer abi abla olacak. Projenin 2014 ün Ocak ayında yapılması planlanıyor.
Bir yıl sürecek çalışma sonucunda uygulamaya katılan çocuklara çeşitli testler yapılacak. Test sonucuna göre çocuğa farklı bir yaşam koçu ile çalışma veya aynı yaşam koçu ile uygulamaya devam etme veya uygulamanın sonlanması seçenekler sunuluyor.
Yurt Personeli de Eğitimden Geçecek
Yurtta kalan çocuklara hizmet veren personelinde bir yaşam koçu niteliğinde olabileceğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi kurucu rektörü Nevzat Tarhan , hizmetli personelin bu uygulama ile çocuklara karşı daha sağlıklı bir davranış sergileyeceğini söylüyor.
Bir cevap yazın